Suplimente nutritive – cum să le alegi pe cele potrivite?

Pe piaţă se pot găsi foarte multe tipuri de suplimente nutritive care sunt disponibile în farmacii şi în magazinele naturiste sub forma de tablete, capsule, pulberi, bauturi sau batoane energizante. Suplimentele cele mai des întâlnite includ vitaminele D şi E, minerale precum calciul şi fierul, extracte de plante precum echinaceea şi usturoiul dar şi produse specializate. Aceste suplimente alimentare nu sunt destinate pentru toată lumea iar anumite categorii de persoane nici nu este recomandat să le consume.

Aspecte de care să ţii cont când iei suplimente nutritive

Aceste suplimente nutritive sunt recomandate atunci când nevoile nutriţionale nu sunt acoperite de alimentaţie şi atunci devin un mijloc bun prin care să se acopere aceste carenţe. Înainte de a merge la cea mai apropiată farmacie sau să comanzi rapid online suplimente nutritive este bine să te informezi cât mai bine în ceea ce priveşte cum te poate ajuta.

Atunci când te hotărăşti să iei un supliment nutritiv sau un complex de vitamine şi minerale este important ca mai întâi să discuţi cu medicul. A-ţi administra diverse tipuri de suplimente alimentare doar pentru că ai auzit că pentru alte persoane a funcţionat de minune nu este întotdeauna potrivit şi pentru tine. Medicul poate să îţi recomande un complex de vitamine şi minerale care să fie de ajutor pentru organismul tău şi să nu dăuneze. Verifică atent eticheta produsului dar şi descrierea pentru a putea citi informaţiile despre ingrediente şi concentraţia acestora, doza recomandată şi cantitatea de nutrienţi pentru fiecare porţie.

Alt articol de blog : Vitamine şi minerale esenţiale pentru sezonul rece

suplimente nutritive

De asemenea, este important să urmăreşti ceea ce mănânci pentru că s-ar putea ca doar să ai falsa impresie că nu consumi nutrienţii necesari pentru organismul tău. Atunci când iei suplimente peste doza zilnică recomandată este posibil să declanşezi alte probleme de sănătate. De exemplu, prea mult seleniu poate afecta sistemul nervos.

Alege vitamine şi minerale potrivite pentru organismul tău

Pentru a fi sigur de alegerile pe care le faci, cel mai bine este să cunoşti cât mai multe detalii despre acestea şi să te consulţi cu medicul pentru a le putea alege pe cele potrivite pentru tine. Oricât de inofensive ţi-ar părea este recomandat să le administrezi în mod responsabil. Dacă ai nevoie de suplimente nutritive care să fie de un real ajutor atunci le vei găsi pe toate în magazinul online www.pronaturasport.ro.

Următorul articol de blog : Covorașe auto rezistente pentru mașina ta

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *