Rame ochelari – diversitate de modele chiar acum

Ochelarii sunt un dispozitiv medical și trebuie executați după prescripția medicului oftalmolog, în urma unui consult, fiind foarte important ca atunci când alegeți rame de ochelari, să țineți cont de caracteristicile sistemului optic al ochelarilor, și de ce nu, de estetică și modă, pentru că și confortul este important.

 Astfel, atunci când alegeți ramele ochelarilor, trebuie să acordați atenție formei și dimensiunii ramelor, care trebuie să asigure un câmp vizual adaptat nevoilor cotidiene. Dacă se pun și se scot frecvent de pe cap, trebuie să fie mult mai rezistente, dacă profesia impune o vedere bună în sus este indicată o ramă care depășește sprâncenele pentru a nu limita campul vizual, trebuie să fie confortabile și cât mai stabile pe cap.

Există numeroase modele de rame pentru ochelari, disponibile în diverse forme, culori și confecționate din materiale diverse.

Rame ochelari

Rame ochelari – clasificări după anumite criterii

O clasificare a ramelor de ochelari după materialul din care sunt făcute, sunt ochelarii cu rame din oțel inoxidabil, fiind cei mai utilizați pentru că sunt ieftini și rezistenți, din titan, care este un material foarte ușor și în același timp foarte rezistent, sau din cobalt, care la fel este ușor și flexibil.

Ramele pot fi confecționate din material plastic, din lemn, din carapace de broască țestoasă care sunt foarte scumpe, din corn de animal și pe care se pot încrusta diferite materiale obținându-se rame personalizate.

Chiar dacă vă place și vă stă bine cu un anumit tip de ramă, trebuie să luați în considerare și ceilalți factori care țin de utilitatea ochelarilor, modul și locurile în care îi veți folosi, tipul de afecțiune pe care o aveți.

La magazinul Avisia, sunt disponibile sute de modele de rame pentru ochelari de damă, de bărbați și copii. De asemenea, vă oferim o gamă largă de modele de rame în funcție de posibilitățile financiare, rame premium dar și rame ieftine.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *