Ochelari – care sunt cele mai bune alegeri?

Foarte mulți dintre noi purtăm ochelari. Aceștia protejează ochii, îmbunătățesc vederea și cresc gradul de confort în situații solicitante. Dacă în trecut nu erau multe opțiuni de rame și lentile, astăzi poți alege o multitudine de variante, care mai de care mai interesante.

Când este vorba de alegerea ramelor, lucrurile sunt mai simple. Alegi modelul care se potrivește cel mai bine cu forma feței tale, dar când vine vorba despre lentile, lucrurile se complică.

Tipuri de lentile pentru ochelari.

Trebuie menționat faptul că există multe tipuri de lentile. Acestea pot fi clasificate în funcție de grosime, în funcție de modul de utilizare, în funcție de materialul din care sunt făcute. Lentilele de ochelari pot varia foarte mult în ceea ce privește prețul, cele mai costisitoare fiind și cele mai bune.

În funcție de material, lentilele de ochelari pot fi din plastic sau sticlă organică, apreciați în mod special de sportivi care au nevoie de o protecție suplimentară a ochilor.

ochelari

Lentilele din policarbonat sunt mult mai rezistente și este o alegere ideala pentru ochelarii celor mici, fiind mai subțiri și mai ușoare.

Lentilele din sticlă naturală sunt mai puțin folosite, sunt mai ușor de spart dar, în schimb, oferă o claritate mai bună a imaginii, fiind și mai ieftine

În funcție de utilizare lentilele se mai pot clasifica în lentile monofocale, bifocale și i progresive. Cele monofocale au aceeași putere dioprică pe toată suprafața, fiind folosite de cei cu miopie sau hipermetropie.

Lentilele bifocale permit ochilor să vadă obiectele atât de aproape cât și de departe. Similare cu cele bifocale sunt lentilele progresive, care oferă un confort vizual mai mare, făcând trecerea uniformă între punctele focale.

În general, alegerea lentilelor se face cu ajutorul medicului oftalmolog, important de știut de către pacienți este faptul că sunt numeroase opțiuni, una dintre acestea fiind Avisia. Vă invităm să ne treceți pragul și veți pleca mulțumiți de produsele și serviciile noastre.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *