Măsline – de ce se găsesc în diverse culori în magazine?

Datorită proprietăţilor extraordinare pe care le au, consumul de măsline este un obicei care datează de mii de ani. Înainte, nu se găseau pe piaţă o varietate atât de mare de culori ci doar verzi sau negre, cu sau fără sâmburi. Astăzi, datorită industrializării, este posibil să găseşti mai multe tipuri de culori şi sortimente astfel încât  unele sortimente nici măcar nu sunt naturale ci colorate pe cale chimică. Tocmai din acest motiv este bine să ştii să faci distincţia între diverse culori de măsline pentru a putea consuma tot ceea ce este mai bun.

Ce trebuie să ştii despre culorile pe care le au măslinele?

În general, cu cât sunt mai întunecate culorile măslinelor cu atât au fost mai coapte atunci când au fost culese. Este important să înţelegi că măslinele verzi până la cele negre indică gradul de coacere al acestora. Măslinele verzi, o dată ce sunt coapte devin negre iar procesul de transformare include culorile verde, brun deschis, roşu vibrant, negru.

Măslinele verzi sunt cultivate în septembrie şi octombrie în emisfera nordică iar cele negre sunt cultivate în noiembrie şi decembrie, uneori la finalul lunii ianuarie şi au o textură mai bogată, moale şi cărnoasă.

măsline

Alege să consumi cele mai bune măsline de la Mar de Olivos

Măslinele negre care se comercializează în ambalaj metalic sunt defapt măsline verzi tratate cu oxigen pentru a se înnegri şi sunt ţinute în soluţii alcaline şi diverse alte substanţe chimice pentru a avea acel aspect atrăgător atunci când sunt consumate. Aşadar, este bine să fii cât mai atentă la modul în care alegi măslinele şi cel mai bine este să apelezi la micii producători care importă în ţară cantităţi mai mici dar de calitate superioară.

Consumul de măsline este un obicei foarte sănătos care îţi aduce multe beneficii pentru sănătate. Iar dacă îţi doreşti să consumi cele mai bune măsline atunci vei putea găsi sortimente proaspete şi de calitate în magazinul online www.mardeolivos.ro.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *