Mașini rulate- cum reduci consumul de combustibil

Primul lucru la care ne gândim când vine vorba de mașini rulate este consumul de combustibil. Fie că este vorba despre o mașină pe motorina sau benzină.
De aceea prima grijă a unui șofer trebuie să fie conducerea preventivă.
Cum putem economisi combustibil, sfaturi utile:


Umflă corect pneurile


Înainte de a pleca la drum la volanul unei mașini rulate verifică presiunea anvelopelor. Specialiștii ne indică cel puțin odată pe lună.


Nu transporta lucruri inutile


Trebuie să ții cont de faptul că fiecare kilogram în plus pe care îl cară masina ta în portbagaj contribuie la creșterea consumului de carburant.

mașini rulate


Atenție și la temperatura din interior


Orice dispozitiv electric alimentat de mașină crește consumul de combustibil, în special aerul condiționat. Pe timp de vară, este indicat să parcați vehiculul la umbră ori de câte ori este posibil.


Nu rula cu geamurile deschise


La drum întins, multe mașini rulate la viteze mari, consumă mai mult, dacă ai două sau mai multe geamuri deschise decât dacă ai pornit aerul condiționat. Diferența de consum nu este așa de mare, dar în timp vei simți.
Atunci când este foarte cald este necesar să mergi cu aerul condiționat pornit, dar, atât timp cât nu ai nevoie de el, este mai bine să folosești pe cât posibil doar ventilația mașinii. Un alt factor care poate duce la creșterea consumului de combustibil este felul în care conducem. Daca o mașină este condusă la turații mari și cu viteză motorul va consuma, evident mai mult.
În concluzie cu cât conduci mai eficient cu atât vei economisi combustibil și inevitabil, bani
Acestea sunt doar câteva sugestii pentru a putea economisi combustibil.

Daca ești pe cale să îți cumperi și tu o mașină, și ești începător sau nu ai experiența ține cont de aceste aspecte. Pe www.auto-dan.ro găsești mașini rulate, după bunul tău plac și pe alese. Aruncă și tu o privire, cine știe poate vei găsi mașina potrivită.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *