Lucruri interesante pe care sigur nu le ştiai despre măsline

Atunci când faci o simplă căutare pe Google despre măsline, se vor afişa milioane de rezultate iar toate resursele sunt de acord într-o privinţă: este un izvor de sănătate cu numeroase beneficii pentru organism atunci când sunt incluse în dieta zilnică.

Curiozităţi despre măsline pe care este bine să le ştii

Despre măsline trebuie să spunem că proprietăţile lor benefice au fost descoperite încă din Antichitate şi la ora actuală există măslini care datează de peste 1000 de ani iar cu cât este mai bătrân copacul cu atât sunt mai valoroase. În ultimii ani, Spania a fost în topul consumului de ulei de măsline urmat de Grecia. În România consumul de ulei de măsline este mult prea scăzut deoarece majoritatea populaţiei preferă uleiul de floarea soarelui deoarece este mult mai accesibil ca preţ.

Culoarea uleiului de măsline natural poate să varieze de la verde maroniu până la galben deschis în funcţie de modul de preparare şi ingrediente. Culoarea nu influenţează calitatea.

Următorul articol : Tratament lifting facial, o soluţie modernă pentru un ten mai tânăr

măsline

Uleiul de măsline nu este benefic doar pentru sănătate ci şi pentru frumuseţe. Multe companii folosesc acest ulei în compoziţia produselor de înfrumuseţare precum şampoane, loţiuni de corp, creme, balsam de păr, măşti, geluri de duş etc.

Un procent destul de mic din producţia de măsline este utilizat pentru consum ca atare

La nivel mondial 90% din măslinele recoltate sunt folosite pentru producerea uleiului şi numai 10% sunt folosite pentru a fi consumate ca atare la masă. Pentru a putea produce un litru de ulei este nevoie de o cantitate de 5-10 kilograme de măsline.

Măslinele pot să fie depozitate în frigider până la 40 de zile, ferite de lumina directă a soarelui. Pentru utilizarea de zi cu zi este recomandat să se păstreze într-un loc ferit de razele directe ale soarelui.

Mar De Olivos îţi pune la dispoziţie ulei de măsline de cea mai bună calitate care îţi va transforma fiecare masă într-o experienţă culinară mediteraneeană autentică.

Alt articol : Încălțăminte damă roșie, tot ce trebuie să știi pentru a le purta cu stil

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *