Lentile ochelari. Fă o alegere bună acum

Cum știi care sunt cele mai bune lentile pentru ochelarii tăi? Contează și prețurile care diferă de la un comerciant la altul. Vedeți tot felul de reclame: “aici găsiți lentile ochelari cele mai ieftine”.

În căutarea lentilelor de ochelari trebuie să ținem cont de mai multe criterii cum ar fi materialul și tratamentul aplicat acelei lentile precum și de tipul de lentile potrivit dioptriilor.

Lentilele din plastic sunt ieftine dar nu-ți oferă acuitate vizuală bună. Lentilele din sticlă sunt calitative din punct de optic dar sunt și mai groase. Cele mai bune și mai căutate lentile sunt cele din Trivex, care sunt mai subțiri și oferă o vedere clară.

Sunt trei tipuri de lentile, monofocale, bifocale și progresive, în funcție de corectarea defectelor și de materialul din care sunt făcute. Cele mai performante sunt lentilele progresive pentru ca te ajută să vezi la orice distanță potrivindu-se la orice tip de ramă, însă nu toată lumea se poate acomoda cu ele. De aceea trebuie testat care dintre cele trei tipuri se potrivesc nevoilor tale.

Lentile ochelari

Lentile ochelari monofocale

Sunt făcute pentru persoanele care au o singura pereche de ochelari: de apropiere sau distanță. Lentilele monofocale sunt folosite la ochelarii pentru citit. De altfel acești ochelari sunt prima pereche pentru marea majoritate a oamenilor. Deși se găsesc și în supermarket, este bine să cerem sfatul medicului pentru a ne asigura că am ales ochelarii potriviți nevoilor noastre.

Lentile ochelari bifocale

Cu aceste lentile se face corecția atât la distanță cât și la apropiere, pentru a nu mai fi nevoit să poți două perechi. Porți mereu ochelarii cu lentilă bifocală care are capacitatea de a adapta ochiul după necesitate. Această afecțiune apare în jurul vârstei de 40 ani și ai nevoie de lentile ochelari bifocale.

Lentile ochelari progresive

Sunt de departe cele mai performante, îmbinând corectarea vederii la distanță, distanță intermediară și apropiere. Datorită tehnologiei de ultimă generație sunt disponibile acum și lentile progresive de contact, care au aceleași calități.

Dar, pentru a face alegerea potrivită, te invităm pe avisia.ro unde găsești toată gama de lentile ochelari pentru nevoile tale. Prețuri accesibile și personal calificat, care te va îndruma în vederea obținerii cumpărăturii dorite.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *