Fose septice – etape de montaj pentru lucrări de calitate

Pe lângă alegerea locului potrivit pentru instalarea unei fose septice este important să se respecte toate etapele pentru asigurarea unui montaj de calitate care să asigure o funcţionare optimă pe termen lung. În cazul în care nu se respectă etapele de montaj pot apărea o serie de probleme cum ar fi contaminarea solului şi a pânzei freatice cu bacterii şi substanţe chimice prezente în apa menajeră. Pentru a evita situaţiile neplăcute care ar putea să te coste la final mai mult decât o simplă reparaţie, atunci este important să ţii cont ca montajul să fie de calitate.

Etape de montaj pentru fose septice

Pentru montajul acestor fose septice este bine să ţii cont de câteva aspecte importante. În primul rând trebuie să se sape o groapă cu dimensiuni suficiente astfel încât să existe un spaţiu suficient între placa superioară a fosei şi suprafaţa terenului.

 Următorul pas este tasarea pământului de la baza gropii şi se toarnă un radier de beton armat care va servi ca fundaţiei fosei şi va susţine greutatea acesteia. Atunci când acest radier a fost finalizat se cofrează pereţii şi este recomandat să obţii ziduri care au o grosime de aproximativ 12 cm. În momentul în care fundaţia este complet realizată se coboară fosa în groapă şi se va asigura stabilitatea echipamentului. Instalaţia de drenare se conectează la cea de canalizare, se bransează instalaţiile sanitare ale casei la fosă, se verifică ventilaţia sistemului şi se montează accesoriile. Spaţiul dintre rezervorul fosei şi pereţii gropii va fi umplut cu nisip sau pământ iar la final se pune în funcţiune.

fose septice

Alege soluţiile optime recomandate de specialiştii de la Ecowalburg

O lucrare de calitate nu va cauza probleme şi vei putea să foloseşti utilităţile în cele mai bune condiţii, oricât de izolată ar fi zona în care locuieşti. Cu ajutorul unor profesionişti care ştiu să pună în valoare calităţile materialelor de construcţii şi ale echipamentelor utilizate pentru montajul unei fose septice vei reuşi să te bucuri de toate condiţiile optime.

Pe website-ul www.ecowalburg.ro vei putea găsi soluţii optime pentru a-ţi asigura toate condiţiile necesare şi apa menajeră să fie gestionată corespunzător iar mediul înconjurător protejat.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *