Ce înseamnă VPS și de ce ar trebui să alegem acest sistem de găzduire?

Într-o lume dominată majoritar de digitalizare, ajungem să ne lovim de termeni pe care îi putem înțelege cu dificultate sau deloc. Unii dintre acești termeni, pe care noi îi explicăm în fiecare zi, sunt VPS și servere dedicate. Ce înseamnă VPS-ul și cu ce te poate ajuta? Iată răspunsurile în materialul de astăzi.

Ce înseamnă VPS?

Acesta este acronimul de la Virtual Private Server și reprezintă de fapt un server pe care pot i stocate simultan datele care șin de mai multe site-uri. Practic, VPS este în strânsă legătură cu ideea de shared hosting, adică o găzduire comună, pe același spațiu virtual.

Citește articolul: Rochii scurte și elegante – de neratat în timpul sezonului cald

De ce ar trebui să alegi găzduirea VPS?

Există o competiție majoră între VPS și serverele dedicate, deși diferențele nu sunt foarte mari între cele dou. Diferența se face la nivelul gestionării resurselor, deoarece pe un VPS vor putea fi găzduite mai multe site-uri care vor împărți acel spațiu digital și resursele sale, în vreme ce serverele dedicate deservesc un singur site.

Ce este interesant la acest tip de găzduire este faptul că îți oferă o direcție clară a resurselor. Cu ajutorul lui poți ști (fie și la un nivel aproximativ) numărul de utilizatori pe care îi poți avea sau pe care îi poate gestiona site-ul, sau fluxul de date pe care îl poate suporta serverul. Acest lucru ține foarte mult de memoria RAM, iar o discuție întreagă se poate purta și pe marginea cantității de informație sau a numărului de aplicații pe care le poți instala pe un site, fără ca acesta să devină îngreunat.

Indiferent ce alegi între VPS și servere dedicate, este întotdeauna util să înțelegi noțiunile pentru a putea alege corepsunzător. Documentează-te și cere informații pentru ca alegerea ta să fie exact ceea ce trebuie pentru tine și pentru site-ul tău.

Următorul advertorial: Servicii funerare Cluj – Cum se organizează masa de pomenire?

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *