Auto în rate – ce reprezintă creditul auto astăzi

Alegerea unei mașini rulate poate să fie una inspirată, dacă apelezi la serviciile unor dealeri profesioniști și dacă verifici cu atenție mașina înainte de a semna actele, iar dacă nu dispui de banii necesari, tot aceștia îți oferă posibilitatea de a cumpăra o auto în rate. Variantele de achiziție sunt diverse, depinzând de tine ce modalitate alegi, și care crezi că se potrivește profilului tău de client.

Un credit auto este un credit bancar, care presupune achiziția unui autoturism, principala caracteristică fiind că proprietarul mașinii este chiar debitorul, aceasta însemnând că la momentul semnării contractului cu dealerul auto, mașina este pe numele tău, urmând să achiți lună de lună ratele la bancă. Aceste rate, poartă o dobândă fixă sau variabilă în funcție de pachetul de credit pentru care ai optat. Cele mai multe dintre băncile sau instituțiile financiare care acordă acest tip de credite, impun proprietarului să garanteze returnarea cu mașina achiziționată.

Auto în rate

Auto în rate – ajutorul venit din partea dealerilor

Valoarea creditului acordat se face în funcție de venituri și se ține cont și de valoarea altor rate pe care este posibil să le ai. Astfel valoare creditului pe care tu îl soliciți se poate să fie mai mare decât puterea ta de rambursare și în acest caz vei beneficia de o valoare mai mică a creditului. Este bine de făcut o simulare pentru a vedea dacă te încadrezi și îți poți permite această achiziție. De cele mai multe ori, băncile care acordă aceste credite pentru achiziție de mașini, solicită proprietarului să achite un avans de până la 20% din valoarea mașinii. Acest avans este în avantajul debitorului pentru că suma împrumutată va fi mai mică și implicit dobânzile vor fi la fel.

Pentru informații detaliate, dealerul autorizat Auto Dan SRL, te așteaptă în parcul auto, unde specialiștii de aici îți stau la dispoziție cu toate lămuririle de care ai nevoie.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *