Asigurare auto Germania – cum faci o reziliere a asigurării?

Rezilierea pentru o asigurare auto Germania se produce cel mai des datorită faptului că nu a existat o informare prealabilă în ceea ce privește acoperirea oferită sau condițiile contractuale. Dar, există câteva aspecte importante de luat în considerare pentru ca rezilierea să se efectueze în cele mai bune condiții. În plus, este recomandat ca rezilierea contractuală să se facă numai după ce te-ai informat în prealabil despre condițiile pe care trebuie să le respecți. 

Condiții esențiale de ținut minte la rezilierea contractului de asigurare

Termenul limită pentru rezilierea asigurării auto este, de regulă 30 noiembrie. Până la această dată, cererea de reziliere a contractului trebuie să fie primită de firma de asigurare auto Germania. Cel mai bine este să o trimiți printr-o scrisoare recomandată pentru a putea avea dovada trimiterii acesteia. În plus, până la data expirării (adică la data la care se termină polița de asigurare, 31 decembrie) trebuie să închei un contract cu o nouă companie. Există și situații excepționale în care poți rezilia contractul precum majorarea primei sau apariția unei daune. De asemenea, în cazul în care îți schimbi mașina poți cumpăra o nouă poliță de asigurare mult mai avantajoasă de la altă companie. Actuala companie cu care colaborezi trebuie să fie informată în prealabil dacă îți vinzi mașina pentru a putea face o cerere de transfer a datelor către noul asigurator.

asigurare auto Germania

Achiziționează avantajos o asigurare auto Germania

Pentru a te putea asigura că vei încheia în condiții avantajoase o asigurare auto Germania, cel mai bine este să te informezi în prealabil. În întâmpinarea acestei nevoi, calculatorul nostru de prețuri de pe website-ul www.asigurareautogermania.de reprezintă cea mai bună soluție. Vei putea să compari prețurile de la cele mai cunoscute companii din Germania și să alegi opțiunea care ți se potrivește cel mai bine. De asemenea, vei putea contacta în cele mai optime condiții compania de asigurare și să o închei chiar și online.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *